Цветелина Добрева

Цветелина Добрева

Тема: Представяне на професията ,,Музикален Изпълнител"

Фирма: Цветелина Мюзик

Позиция: Управител на Цветелина Мюзик

Представяне

Цветелина Добрева (Цветелина) е една от най-успешните и обичани български музикални изпълнители.

През 1997 г. издава  първият си самостоятелен албум “Смених любовта за песента”.

Последва втори самостоятелен албум “Цвете да съм” (1998). Цветелина е първият поп-фолк изпълнител, който смесва стила с денс. Тотални хитове от втория албум стават баладата “Сбогуване”, “Любовта е клетка”, “Ветрове в главата” и заглавната.

На първия национален фестивал за нова авторска песен “Тракия Фолк” провел се в гр. Стара Загора през 1999 год. Цветелина единодушно печели Първа награда на журито с песента “Ето ме” по музика и текст на Митко Митев и аранжимент на Пламен Велинов.

През 2000 година Цветелина отново печели “Първа награда” на журито на фестивала “Тракия Фолк” с песента “Отиваш си” по музика на Орхан Мурад, текст на Надежда Захариева и аранжимент на Максим Горанов. На фестивала “Пирин Фолк” през същата година “цветето на фолка” оставя без дъх препълнения летен театър в гр. Сандански с изпълнението си на песента “Ранена душа” по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст на Катя Кирянова и съвсем заслужено печели “Първа награда на публиката” и “Награда за трето място” на журито.

С песните от четвъртия си самостоятелен албум “Няма да е все така” (2000) Цветелина също постига огромен успех, доказателство за което са многобройните й концерти и участия в страната.

През следващите няколко месеца сама подготвя петия си самостоятелен албум, който вижда бял свят на 28.04.2002 (Цветница). Албумът “Син си имам” е посветен на вече 10 месечният син на Цветелина Лъчезар – младши и татко му Лъчезар – старши. Хитове стават заглавната песен, “Живей за двама” и “Не питай защо”.

Шестият и самостоятелен албум ” Любовта е като сянка ” излиза на 28.01.2004 год. Цветелина отново продуцира и този албум сама. Пилотна песен е “Сърце от камък”. С песента “Мамо” Цветелина печели втора награда на фестивала “Пирин Фолк България” в Банско.

2006 е дуетната година на Цветелина и Сашо Роман. Двамата издават две парчета, които грабват слушателите от първо слушане – “Вече късно е” и “Спомени” и моментално се превръщат в хитове.

През 2007 година навръх Цветница, Цвети издава седмия си самостоятелен албум озаглавен “Нищо не е случайно”. Пилотно парче от албума е “Рожден ден”, което веднага се запява от хората и се превръща в хит. Втори сингъл от албума е авторското сръбско парче “Maska Tuge” (“Маска на тъгата”), което задминава успехите и на пилотната композиция от албума. Песента става хит и в съседна Сърбия.

От октомври месец цветето на фолка стана и редовна студентка в пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Четири години певицата ще следва “Поп & Джаз Пеене”

През тези години Цветелина успява да направи дует с поп певеца Искрен Пецов. Песента им “Само ти” е изцяло денс парче. След това участва в конкурс за химн на гр. Пловдив. Песента “Град на вечността“ е избрана за химн на слушателите в интернет. Това е една песен, която отново е доста далече от стила, в който са свикнали да слушат своята любимка почитателите на изпълнителката. Най-голямата изненада за тях обаче е издаването на първата й книга с позитивни стихове “Фабрика за мечтатели”.

Водена от чувството си за мисия Цветелина решава да отдели част от времето си на своята скрита страст психологията. Така, веднага след завършването на бакалавърската степен по “Поп и джаз изпълнителско изкуство”, тя записва магистърска степен “Консултативна психология” отново в Пловдивския Университет.

В периода на обучението си Цветелина влага цялата си страст, устрем и любов към психологията. Тя завършва магистратурата с пълно отличие. Създава нови приятелства и отваря нови врати, и възможности пред себе си. Това за пореден път доказва, че когато човек е успял в една област, то несъмнено може да повтори успеха и в други начинания. Формулата според младата психоложка е труд, любов,страст и упоритост.

През месец декември 2012г. Цветелина подарява целия единадесет годишен музикален труд на нетърпеливите си почитатели. Певицата издава двоен албум с всички песни и видео клипове от периода, в който е самостоятелен продуцент и изпълнител – а те са близо 40 авторски песни, оставили значим отпечатък в музикалното пространство. Незабравими ще останат песните – „Син си имам”, ”Писмо от чужбина”, Дуетите и със Сашо Роман „Вече късно е” и „Спомени”, песента „Маска туге”, хит и в съседна Сърбия, както и прекрасните народни изпълнения и поп-фолк предизвикателства. Почти всички песни имат и своите видеоверсии, които многобройните почитатели на Цветелина ще имат удоволствието да видят в най-новият й двоен диск.

Бърза форма за регистрация

Телефон за връзка

  • 0899/949 565

Email за връзка

  • info@digital4plovdiv.com

Адрес на офис

  • ул. Вълко Шопов 2Б
© 2019 Di Tech. Уеб дизайн от SEOMAX.bg | Общи условия